Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Spitskoolcurry met aardappelen rookworst

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 ui
3 eetlepels olie
100 gr gerookte spekblokjes
2 teentjes knoflook
1 volle eetlepel milde currypasta (of kerriepoeder)
1 zakje aardappelschijfjes (450 gr, CélaVita)
500 gr panklare spitskool
250 gr rookworst
2 dl kokosmelk (van een zakje Santen, Conimex)
versgemalen peper, zout
2 eetlepels fijngehakte koriander of peterselie

Bereiden


Pel de ui en snipper hem grof.
Verhit de olie in een wok en bak de spekblokjes zachtjes uit.
Fruit de ui ± 3 minuten zachtjes mee.
Pers de knoflook erboven uit en roer de currypasta erdoor.
Bak alles ± 1 minuut.
Schep er dan de aardappelschijfjes en de spitskool door en bak ze al
omscheppend ± 3 minuten.
Snijd de rookworst in plakjes en voeg ze met de kokosmelk toe.
Verwarm de curry op zacht vuur nog ± 5 minuten.
Voeg naar smaak peper en zout toe en strooi de koriander erover.
Lekker met (basmati)rijst.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Soto ajam (maaltijdsoep metkip)
Gado-gado metpindasaus
Hetekipschotel
Roergebakken kip metcashewnoten
Indonesischespeklapjes

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes